Menu

"Het gaat om het toevoegen van waarde"

“Gepokt en gemazeld door de praktijk.” Zo omschrijf ik mijzelf bij voorkeur als iemand vraagt naar mijn achtergrond. En het marketingvak wordt door alle (digitale) ontwikkelingen, a.i. en datamanagement, alleen maar interessanter. Over onderwerpen op het snijvlak van marketing, communicatie en sales ben ik regelmatig spreker op congressen en netwerkbijeenkomsten en ben ik gastdocent op hogescholen. Verhalen vanuit de praktijk, die aanspreken en waarmee studenten worden uitgenodigd om samen nieuwe proposities te ontwikkelen. Te vernieuwen. Want de nieuwe generatie denkt in dingen die nog moeten gebeuren.

Mijn kracht ligt in het leggen van de verbinding tussen enerzijds de analytische en datagedreven mogelijkheden en anderzijds de intuïtieve en mensgerichte kant van dit mooie vakgebied. Door heldere interpretatie en duiding van data, het helpen in kaart brengen van de customer journey en het bijdragen aan een optimale customer experience. Ultieme doel: De WoW-factor realiseren! Of het nu om de automotivesector gaat, de zakelijke en financiële dienstverlening waar ik ruim 22 jaar ervaring mee heb of het sociaal domein waarin ik nu werkzaam ben, klantbeleving is key. En dat bepaalt ook de (online) reputatie, de graadmeter voor vertrouwen!

Wat anderen over mij zeggen:
“Mirjam heeft enkele jaren de marketingafdeling van de Jetten Autobedrijven gerund (Jetten Otoskoop, Jetten Lease, Jetten Cuijk, Jetten Otokar). Dat is geweest begin jaren ‘90. Nog steeds kan ik met overtuiging Mirjam in haar vakgebied prijzen en waarderen. Dat zegt wat! Kernwoorden? Professioneel, integer, zeer betrokken, creatief, niet onmogelijk maar mogelijk, een mensen-mens!”
(Dick Jetten, directeur-eigenaar van Jetten Opel en Shell Tankservice, Boxmeer)

Mirjam is een uitstekende tekstschrijver en interviewster, die snel tot de kern kan doordringen, ook voor zakensectoren waar ze relatief weinig bekendheid mee heeft. Ze is niet alleen inhoudelijk sterk, maar buitengewoon proactief en houdt haar en onze deadlines prima in het oog. Mirjam is oprecht betrokken en bovenal een mooi mens. Daarnaast is Mirjam altijd bereid met je mee te denken hoe je je als bedrijf marketingtechnisch kunt verbeteren. Als startende ondernemer is het bijzonder leerzaam een deskundige op dit gebied te kunnen raadplegen. De adviezen van Mirjam zijn zeer waardevol.
(Carole van Kesteren, partner en legal consultant Lustrous Law)

Vanaf april 2017 stond ik als Manager Inkoop a.i. samen met het regioteam voor de taak om de inkoop van de zorg voor de 12 gemeenten in de regio Centraal Gelderland samen met het regioteam (nog) beter te organiseren. Enerzijds hebben wij dit gedaan door de bestaande basis (nog) beter uit te bouwen. Anderzijds door een toekomstbestendige samenwerking te organiseren tussen gemeenten en zorgaanbieders. Hierbij is de opdracht tot transformeren leidend geweest. Mirjam is vanaf het begin betrokken geweest als communicatieadviseur, of liever gezegd ‘adviseur met focus op communicatie’. En dat is de nuance die haar past; als aanjager, verbinder en vernieuwer. Mirjam brengt energie in en heeft in de regionale samenwerking laten zien, dat zij zich nieuwe materie snel eigen maakt en haar weg in een bestuurlijk/politieke dynamiek weet te vinden. Enkele successen waar Mirjam (mede) verantwoordelijk voor was/is zijn de zogenaamde ‘Roadshows’ bij alle deelnemende gemeenten waarbij de vraag van desbetreffende gemeente, inclusief de vertaling naar de dienstverlening van het regioteam, centraal stond. Ook de Aanbiedersdag, waar gemeenten en zorgaanbieders met elkaar in dialoog gingen over hun gezamenlijke doelstelling, was met meer dan driehonderd bezoekers een groot succes.Daarnaast heeft zij in nauwe samenwerking met beleidsadviseurs Jeugd en regionale pleegzorgorganisaties, een plan geschreven en project opgestart om meer pleeggezinnen te werven in de regio. Slechts één voorbeeld van de regionale projecten, die de module Inkoop met gemeenten en zorgaanbieders oppakt: Regiomarketing in optima forma!
(Ezra Hendriks, manager Inkoop a.i. Regio Centraal Gelderland, Module Inkoop en partner en adviseur bij InterPactum)